Как да достигнем повече хора в социалните мрежи?

За всички, които ми споделихте за мечтите си да отворите собствен магазин или ресторант. Тук ще пиша на какво ме учи Еdgy Veggy всяка седмица. Kато ученик в ресторант, не професионалист 🙂
Кити

Тази седмица празнуваме 5К последователи на Edgy Veggy. Много се вълнуваме да видим, че създаваме продукт, на който все повече хора се радват и оценяват. По този повод създадохме игра в Инстаграм, в която можете да спечелите и да опитате любима ваша веган сандвич или бурито рецепта с любим човек, приготвена от нас. Осъзнах, че е подходящ момент да споделя какво съм научила по пътя на развитието на профилите на Edgy Veggy в социалните мрежи.

В началото се развивахме бавно и не, защото хората нямаха интерес към менюто на растителна основа. Ние рядко създавахме съдържание, което да показваме на всички, които се интересуват и все пак не ни познават нас и какво правим. Или дори на хора, които не са си представяли как би изглеждала грилована кесадия със спанак, домати, царевица, червена чушка, черен боб и разтопен кашкавал , който не е млечен. Основно давахме стойност и информация на място при нас, защото да създадеш перфектната Инста снимка изисква много време и концентрация – добра концепция, светлина, цветове… Перфектната снимка сега има нов смисъл – описателна и емоционална, макар с леко изгоряла светлина. Сега вярвам, че ежедневното присъствие е задължително, защото хората станахме откриватели на онлайн пространствата, с малки изключения. Онлайн пространства, където според проучвания, 88% от нас се влияем от отзиви, коментари и преживявания в снимки, на лицата, които следим.

Осъзнавайки последното, вярвам, че най-добрия начин да достигаме хора е със съдържание, създадено от нашите клиенти – техни снимки и видео с продукта ни. Това предстои да развиваме повече и при нас. А, профили като @tacobell са вдъхновение в тази посока с постове на клиенти, които са се срещнали и влюбили покрай страстта си към Taco Bell такото или на първа среща с тако в колата. Още един любим наш профил е @kyndcommunity – една еуфория за очите.

Друг важен елемент от присъствието на Edgy Veggy в социалните мрежи, от опит, научихме е и нашето присъствие като собственици, защото хората искат да се свържат с продукта, който обичат и връзката с нас допълва преживяването.

Брандът и социалните мрежи.. Аз ги виждам като пълнеж на бурито и тортия: малко ще имат възможност да опитат само пълнежа на място или да го носят в чиния. Обвит в тортия и пъхнат в джоб, където има хора, ще има и бурито 😀

Така и брандът, „обвит“ в социални мрежи, е неограничен в развитието си.

А защо следим един бранд? Проучване на YesMarketing, 2018г, oписано в „The top reasons consumers follow and engage with brands in social media” показва:

  • 63% следват, за да разберат за намаления.
  • 60% следват, за да научат за нови продукти.
  • 29% следват, за да покажат подкрепа към бизнеса.
  • 23% следват, защото бизнеса качва забавна и интересна информация.
  • 23% следват, защото бизнеса има позитивна репутация.
  • 16% следват, защото споделят позицията на бизнеса по социални и политически казуси.

Аз съм от последните, а вие?

 

 

 

 

More Articles

Меню